Przepisy
Kanapka z wędzonym tofu
SKŁADNIKI:
- ciabatta jasna
- wędzone tofu
- marchew
- ogórek świeży
- papryka czerwona
- rzodkiewka
- sałata rzymska lub masłowa
- kolendra świeża lub koperek
- majonez i ketchup
- olej rzepakowy
- ocet jabłkowy
- cukier
- jabłko
- musztarda chrzanowa
Sposób przygotowania
Marchew, ogórka zielonego, paprykę czerwoną oraz rzodkiewkę pokrój w cienkie plastry i zalej marynatą z cukru, octu jabłkowego oraz wody w proporcjach 1:1. Warzywa zalej marynatą i odstaw na chwilę – niech lekko się zamarynują. Jabłko upiecz i zmiksuj z musztardą chrzanową. Następnie pokrój tofu wędzone na plastry i przesmaż na oleju na chrupiąco. Ciabattę przekrój wzdłuż – dolną część przesmaruj jabłkiem z musztardą. Ułóż porcję smażonego tofu, a potarganą sałat oraz piklowane warzywa polej sosem z majonezu i musztardy. Przykryj drugą połową, dociśnij i owiń do połowy pergaminem.
Zobacz inne przepisy
Zasmakuj w pysznych przepisach opartych na pieczywie