pixelKanapka z wędzonym tofu - Łączy nas coś dobrego
featured image
Przepisy
Kanapka z wędzonym tofu
SKŁADNIKI:
  • ciabatta jasna
  • wędzone tofu
  • marchew
  • ogórek świeży
  • papryka czerwona
  • rzodkiewka
  • sałata rzymska lub masłowa
  • kolendra świeża lub koperek
  • majonez i ketchup
  • olej rzepakowy
  • ocet jabłkowy
  • cukier
  • jabłko
  • musztarda chrzanowa

Sposób przygotowania

Marchew, ogórka zielonego, paprykę czerwoną oraz rzodkiewkę pokrój w cienkie plastry i zalej marynatą z cukru, octu jabłkowego oraz wody w proporcjach 1:1. Warzywa zalej marynatą i odstaw na chwilę – niech lekko się zamarynują. Jabłko upiecz i zmiksuj z musztardą chrzanową. Następnie pokrój tofu wędzone na plastry i przesmaż na oleju na chrupiąco. Ciabattę przekrój wzdłuż – dolną część przesmaruj jabłkiem z musztardą. Ułóż porcję smażonego tofu, a potarganą sałat oraz piklowane warzywa polej sosem z majonezu i musztardy. Przykryj drugą połową, dociśnij i owiń do połowy pergaminem.

Zobacz inne przepisy
Zasmakuj w pysznych przepisach opartych na pieczywie