Przepisy
Zapiekanka z estragonem
SKŁADNIKI:
- ciabatta jasna
- pieczarki
- kawałek pora
- masło klarowane do smażenia
- groszek zielony świeży lub mrożony
- estragon świeży lub mrożony
- ser żółty tarty
- pieprz ziołowy
- sól do smaku
- pomidory dojrzałe
Sposób przygotowania
Przesmaż na maśle pokrojonego drobno pora, dodając w trakcie sól i cukier do smaku, którym skarmelizujesz danie. Do przesmażonego pora dodaj pokrojone cienko pieczarki lub starte na grubym oczku. Smaż kilka minut, dodaj 2-3 łyżki wody. Dopraw wedle uznania. Dodaj groszek zielony, estragon. Ciabattę przekrój wzdłuż, przesmaż na patelni od strony przekrojonej na złoty kolor. Następnie posyp suto serem i pomidorami pokrojonymi w drobną kostkę. Wyłóż dużo farszu, a na koniec raz jeszcze dodaj porcję sera i tak przygotowane danie wstaw do piekarnika i zapiecz. Kiedy tylko ser się rozpuści, zapiekanka będzie już gotowa.
Zobacz inne przepisy
Zasmakuj w pysznych przepisach opartych na pieczywie