Przepisy
Bułka strogonow
SKŁADNIKI:
- bułka sandwini
- polędwiczka wieprzowa
- cebula
- pomidor
- musztarda chrzanowa
- papryka konserwowa
- ogórki kiszone
- pieczarka marynowana lub inne grzyby leśne
- olej rzepakowy do smażenia
- sól, czarny pieprz do smaku
- natka pietruszki
- koperek
Sposób przygotowania
Przekrój bułkę na pół i wysmaż z każdej strony na oleju rzepakowym, posyp solą. Polędwiczkę wieprzową pokrój w plasterki, a następnie w batoniki. Cebulę pokrój w cienkie cząstki, przesmaż ją na oleju, podsyp delikatnie solą, cukrem, aby delikatnie skarmelizować cebulę. Następnie dodaj pokrojoną polędwiczkę wieprzową i smaż krótko, ale zdecydowanie. Pod koniec dodaj pokrojonego drobno pomidora, musztardę oraz natkę pietruszki. Wszystko dopraw solą i czarnym pieprzem. Ogórki i grzybki pokrój w kostkę, połącz razem, dodaj odrobinę oleju rzepakowego i koperek. Na chrupiącą bułkę wyłóż porcję mięsa w sosie oraz posyp ogórkami.
Zobacz inne przepisy
Zasmakuj w pysznych przepisach opartych na pieczywie