pixelBułka z wędzonym serem - Łączy nas coś dobrego
featured image
Przepisy
Bułka z wędzonym serem
SKŁADNIKI:
  • bułka z pradawnej odmiany pszenicy Leks2ab
  • ser wędzony solankowy
  • ogórki kiszone
  • miód wielokwiatowy
  • musztarda francuska z ziarnami gorczycy
  • papryka świeża
  • olej rzepakowy
  • koper, szczypiorek
  • sałata rzymska
  • korzeń chrzanu
  • ocet jabłkowy
  • czarny pieprz, sól

Sposób przygotowania

Paprykę pokrój w kostkę i wysmaż na miękko na oleju rzepakowym, dodając sól, czarny pieprz oraz ocet jabłkowy do smaku. Ogórki pokrój w plasterki i wymieszaj z koperkiem, a także świeżo startym chrzanem. Musztardę zmiksuj z miodem na jednolity sos, dodając łyżkę ciepłej wody. Bułkę przekrój na pół – możesz ją podpiec dla większej chrupkości w piekarniku lub na patelni. Posmaruj smażoną papryką, wyłóż porcję sałaty, plastry sera solankowego, ogórki kiszone z koperkiem i na koniec polej sosem z musztardy. Na koniec posyp szczypiorkiem.

Zobacz inne przepisy
Zasmakuj w pysznych przepisach opartych na pieczywie