Przepisy
Bułka z wędzonym serem
SKŁADNIKI:
- bułka z pradawnej odmiany pszenicy Leks2ab
- ser wędzony solankowy
- ogórki kiszone
- miód wielokwiatowy
- musztarda francuska z ziarnami gorczycy
- papryka świeża
- olej rzepakowy
- koper, szczypiorek
- sałata rzymska
- korzeń chrzanu
- ocet jabłkowy
- czarny pieprz, sól
Sposób przygotowania
Paprykę pokrój w kostkę i wysmaż na miękko na oleju rzepakowym, dodając sól, czarny pieprz oraz ocet jabłkowy do smaku. Ogórki pokrój w plasterki i wymieszaj z koperkiem, a także świeżo startym chrzanem. Musztardę zmiksuj z miodem na jednolity sos, dodając łyżkę ciepłej wody. Bułkę przekrój na pół – możesz ją podpiec dla większej chrupkości w piekarniku lub na patelni. Posmaruj smażoną papryką, wyłóż porcję sałaty, plastry sera solankowego, ogórki kiszone z koperkiem i na koniec polej sosem z musztardy. Na koniec posyp szczypiorkiem.
Zobacz inne przepisy
Zasmakuj w pysznych przepisach opartych na pieczywie