Przepisy
Rodzinny bochen chleba z mięsem
SKŁADNIKI:
- 1 chleb creapane
- szynka wieprzowa lub drobiowa
- pieczarki
- szczypiorek
- pomidor
- cukinia
- masło klarowane
- olej rzepakowy
- bazylia świeża
- natka pietruszki
- tarty ser dojrzewający
- ser żółty
Sposób przygotowania
Na maśle klarowanym przesmaż krótko szczypiorek, dodaj pieczarki oraz cukinię. Smaż krótko, dopraw solą i pieprzem. Bochen chleba natnij ukośnie na krzyż, tak aby nóż dochodził prawie do chrupiącej podstawy. Zmiksuj olej z bazylią, natką pietruszki, a także dojrzewającym serem. Tak powstały sos wlej do chleba pomiędzy każdą jego cząstką, a następnie włóż plastry sera, szynki, pomidora. Następnie przełóż przesmażone pieczarki i cukinię. Na koniec posyp chleb serem dojrzewającym i wstaw do piekarnika (temp. 200 stopni) na około 25 minut. Podawaj w całości i ciesz się smakiem z całą rodziną. Smacznego!
Zobacz inne przepisy
Zasmakuj w pysznych przepisach opartych na pieczywie